Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di zucchero
- 5 albumi
- 5 tuorli
- 150 g di farina tipo 00
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g)
- 4 - 5 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 150 g di confettura di albicocche
- 1 cucchiaio di codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 2 pezzi
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 min
Fantasmini
7 Std. 50 Min
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Bignè cake
4h
Torta gelato napoletana
18 Std. 55 Min
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25min
Girelle alla ricotta
1 Std. 15 Min
Pasta sfoglia al cacao
1h 40min
Croissant al cioccolato
3 godz. 35 min
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2 Std.
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min