![Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani) Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/180861_422-0-1920-1920.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 35 g di farina tipo 00
- 25 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 90 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 cucchiaio di latte
- 10 g di miele
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema di latte
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di latte condensato
- 10 - 20 g di miele, a piacere
- 9 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min
Caramelle gommose alla frutta
3 Std. 20 Min
Morettini
3 godz. 10 min
Brownies
45 min
Panna montata
10 Min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25 Std. 30 Min
Ventaglietti ricoperti
2h 40min
Biscotto genoise al cacao
1 Std. 10 Min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Glassa al cioccolato
20 Min
Gravity cake con confetti colorati
3 Std.
Cake pops
4 godz. 25 min