Wersje kompatybilne
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 35 g di farina tipo 00
- 25 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 90 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 cucchiaio di latte
- 10 g di miele
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema di latte
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di latte condensato
- 10 - 20 g di miele, a piacere
- 9 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10min
Glassa al cioccolato
20 min
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Panna montata
10min
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Glassa al burro
10min
Pasta di zucchero
1h 10min
Bignè menta e cioccolato
4 Std.
Tartufini al cocco
2 godz. 10 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Cream tart
4 Std.
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h