![Pizzette al formaggio di capra Pizzette al formaggio di capra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8CB77A8-4C0E-4AC3-9EFD-941C95C46C18/Derivates/4C43A525-4062-4401-9D27-D6501B61FC89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 180 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
15
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (8 g circa) - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 100 g di formaggio di capra fresco
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
-
1
rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 20 g di olio extravergine di oliva
- 16 pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio di capra fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al semolino
4h
Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Panini al curry e ricotta
2h 35min
Focaccia alle olive
2h
Pizzette alle erbe aromatiche
1j 35 menit
Pane pugliese
29 Std. 20 Min
Il pane di Altamura
4h
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55 min
Pizzette marinare
1j 35 menit
Panini all'olio
3hod. 10min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 Std.