Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 180 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
15
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (8 g circa) - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 100 g di formaggio di capra fresco
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
-
1
rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 20 g di olio extravergine di oliva
- 16 pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio di capra fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Focaccia con patate e rosmarino
2sa 35 dk
Focaccia primavera
3h
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Calzone
2hod. 50min
Pizzette marinare
1h 35 min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Pizza alla romana
1h 40min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2sa
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35 min
Pizza capricciosa
1h 35 min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min