![Diplomatica Diplomatica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E00DAAD8-BF45-4F19-B3D3-6D19624DB2C8/Derivates/d622ec01-6054-4b93-8a00-9181ea7b6fc4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 3 uova (da 60 g)
- 90 g di zucchero
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di fecola di patate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Pasta sfoglia
- 135 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 135 g di farina tipo 00
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 70 g di frumina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 90 g di Alchermes
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Cestini di crema e frutta
3 Std.
Rotolo decorato
1 Std. 5 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crema chantilly
35min
Cannoli alla crema Chantilly
1 Std. 5 Min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4 Std.
Torta Diplomatica
3 Std.
Agnolotti del plin
10h 30 min.
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min
Crema diplomatica
30min