Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 3 uova (da 60 g)
- 90 g di zucchero
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di fecola di patate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Pasta sfoglia
- 135 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 135 g di farina tipo 00
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 70 g di frumina
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 90 g di Alchermes
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuvolette di ricotta
50 min.
Pan di Spagna
1h
Torta mimosa gelato
3h 30 min.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8 Std. 45 Min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta cappuccino
2h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Crema diplomatica
30min
Torta Diplomatica
3h
Torta foresta nera
3h
Bignè con crema pasticcera
3h