Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 300 g di pere, pelate e tagliate a fette sottili
- 200 g di Brie a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di timo secco
- 80 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1349.8 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.7 mg
Alternatywne przepisy
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Strüdel uva e salsiccia
2 Std.
Crostata con fiori di zucca
1sa 30 dk
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1sa
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 dk
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1 godz. 5 min
Quiche pere e gorgonzola
1sa
Rollè di radicchio
50 dk
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 Std. 10 Min