Wersje kompatybilne
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale grosso
- 80 g di pasta secca corta tipo pennette rigate
- 20 g di burro a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura della pasta
20 Min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Pasta tonno e olive
35 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 Min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min