Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café levure chimique (1/2 sachet)
- 110 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 200 g de confiture d'abricots
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 595.6 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Biscuit coco-canneberge
20 Min
Biscuits au beurre
50 Min
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 Std. 45 Min
Madeleines
30 Min
Biscuits aux épices et au miel
3 Std. 40 Min
Biscuits aux amandes
35 Min
Biscuits aux amandes
55 Min
Biscuits au citron
50 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Sablés bretons
50 Min