Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de farine de blé
- 60 g de sucre glace maison
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de confiture (fraises, framboises ou abricots par ex.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 392.3 kJ / 93.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2 Std.
Cantucci
1h 15min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Ganache au chocolat
20min
Brioches fourrées au praliné
2 Std. 45 Min
Biscuit roulé
1h 50min
Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 25 Min
Galette bressane
13h
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
Donuts avec glaçage
2 Std.
Tarte tropézienne
3u.