Bouchées chocolat et noix

Bouchées chocolat et noix

4.5 205 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
25 pièces

Składniki

La pâte (pour 25-30 bouchées)
  • 150 g de cerneaux de noix
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 250 g de beurre mou, en morceaux
  • 200 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe bombée de sucre vanillé maison
  • 4 œufs
  • 150 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
Le dressage
  • 300 g de chocolat au lait spécial pâtisserie, détaillé en morceaux
  • 250 g de cerneaux de noix

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 6 g
Kalorie 1509 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...