Lachstatar mit Orange und Apfel
TM5 TM6

Lachstatar mit Orange und Apfel

4.4 (58 ocen)

Składniki

  • 500 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut
    lub 500 g Lachsforellenfilets, ohne Haut
  • 1 Bio-Orange
  • 1 Apfel (ca. 150-180 g)
  • 3 - 4 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
  • 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
  • 1 Schalotte (ca. 20-30 g), halbiert
  • ¾ TL Salz
  • ½ TL gemahlener weißer Pfeffer
  • 1 TL Senf
  • 20 g Olivenöl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
519 kJ / 124 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy