Rehmedaillons mit Kürbis-Crumble

Rehmedaillons mit Kürbis-Crumble

4.7 47 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Kürbis-Crumble
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Mandeln
    40 g
  • Weizenmehl, glatt
    40 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Kürbisfleisch (z.B. vom Muskatkürbis), geschält
    800 g
Rotwein-Reduktion, Rehmedaillons und Fertigstellung
  • Rotwein kräftig
    250 g
  • Traubensaft
    250 g
  • Rehrücken, ausgelöst im Ganzen
    600 - 700 g
  • Speckwürfel
    70 g
  • Öl
    1 EL
  • frischer Thymian
    2 Zweiglein
  • frische Feigen geviertelt
    4 - 6
    4 - 6 Feigen, getrocknet, geviertelt, nach Geschmack
  • rote Trauben kernlos, nach Geschmack
    100 - 150 g
  • Crème fraîche
    160 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Balsamessig
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • frische rote Chilischote entkernt
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 776 kcal / 3250 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...