Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mozzarella, in Stücken
- 1 Bund frisches Basilikum, Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 2 - 2 ½ TL Zucker, nach Geschmack bzw. Süße der Tomaten
- 100 g trockener Rotwein
- 20 g Balsamico-Essig
- 1500 g reife Paradeiser, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 769 kJ / 183 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 Min
Paprikasuppe
30 Min
Erbsencremesuppe
30 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 Min
Bellini mit Rosmarin
25 min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 Min
Erbsen-Curry-Suppe
40 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 Min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35 Min
Tomatensuppe mit Orangensaft
40 Min