Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Gelatineblätter
- 2 Eier, hart gekocht, geschält und halbiert
- 150 g Crème fraîche
- 200 g Sauerrahm
- 10 g Tomatenmark
- 1 Dose Thunfisch, in Lake (ca. 150 g), abgetropft
- 1 EL Worcestershire-Sauce
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Milch
- Friseesalat, zum Anrichten
- Garnelen, geschält, gegart, abgetropft, zum Anrichten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 dk
Forellen-Erbsen-Terrine
7h 45min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5sa
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Spargel-Scampi-Terrine
10 godz.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 godz. 40 min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20min
Limoncello-Creme
5sa
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min