![Thunfischpâté Thunfischpâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29796C0E-3A38-49F8-8873-05162FC0B88F/Derivates/4011D123-00F3-4D9A-A022-C162949B819B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Gelatineblätter
- 2 Eier, hart gekocht, geschält und halbiert
- 150 g Crème fraîche
- 200 g Sauerrahm
- 10 g Tomatenmark
- 1 Dose Thunfisch, in Lake (ca. 150 g), abgetropft
- 1 EL Worcestershire-Sauce
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Milch
- Friseesalat, zum Anrichten
- Garnelen, geschält, gegart, abgetropft, zum Anrichten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 Std. 10 Min
Forellencreme
10min
Forellencreme
15 dk
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 dk
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1sa
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 dk
Forellencremesuppe
40min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 Std. 20 Min
Forellenmousse
5 min
Putello Tonnato
4sa