Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Riesengarnelen, roh, ungeschält
- 3 Stängel Zitronengras, frisch, in Stücken (3 cm)
- 6 Kaffir-Limettenblätter, frisch (siehe Tipp)
- 1 Stück Galgant, frische Wurzel (ca. 5-7 cm), in Scheiben
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1000 g Wasser
- 50 g Limettensaft
- 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
- 30 g Fischsauce
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 2 frische rote Chilischoten, entkernt, in Streifen
- 150 g frische Shiitakepilze, geviertelt
- 80 g Reisglasnudeln
- 1 EL frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1106 mg
Alternatywne przepisy
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1h
Thai-Burger
30 min
Bouillabaisse
1h 25min
Grünspargel-Laksa
30 min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30 min
Peruanisches Ceviche
1h 15min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 dk
Yakisoba mit Shrimps
40 min
Fischsuppe
1h 40min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 dk
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min