Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- 2 EL Zitronenthymian, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Garnieren
- ½ TL Chiliflocken, getrocknet, etwas mehr zum Garnieren
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Riesengarnelen, roh, geschält
- 1 gelber Paprika (ca. 250 g), in Stücken
- 250 g Weißwein
- 500 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l)
- 1 Päckchen Safranfäden
- 4 Fischfilets (z.B. Forelle, Lachsforelle, Zander, Saibling), in Stücken (ca. 5 cm)
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 250 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Krebssuppe
45 min
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 Min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1 Std.
Lachstatar mit Orange und Apfel
2u. 15min
Lachs-Tatar
5min
Garnelencremesuppe mit Baguette
1 Std.
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35 min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min