Selchsuppe | Radieschen | Brot

Selchsuppe | Radieschen | Brot

3.7 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Lauch in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Karotten in Stücken
    50 g
  • Erdäpfel, mehlig in Stücken
    50 g
  • Knollensellerie in Stücken
    50 g
  • durchwachsener Selchspeck in Würfeln
    125 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Schwarzbrot dünn (ca.100 g)
    2 Scheiben
  • Rapsöl zum Einpinseln
    1 - 2 EL
  • Meersalz zum Würzen
  • Radieschen
    8
  • Wermut (z.B. Noilly Prat)
    60 g
  • Hühnerfond
    750 g
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Sauerrahm
    2 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Tomatendressing, selbstgemacht (siehe Tipp)
    2 EL
  • Crème fraîche
    20 g
  • Kren, frisch gerissen
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1518 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...