
Urządzenia i Akcesoria
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Suflety z sera koziego z porem
-
masło do natłuszczenia kokilek
-
mąka pszenna ilość do oprószenia kokilek
-
130 g mleka
-
140 g koziego sera, świeżego (twarożku), podzielonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
2 żółtka
-
2 białka
-
500 g wody
-
300 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm paski
-
50 g czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm kostkę
Sos jogurtowy
-
60 g koziego sera, świeżego (twarożku), podzielonego na kawałki
-
125 g jogurtu naturalnego
-
6 gałązek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu, mielonego do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336.9 kcal /
1409.5 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
22.7 g
Błonnik
2 g