Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suflety z sera koziego z porem
- masło, do natłuszczenia kokilek
- mąka pszenna, ilość do oprószenia kokilek
- 130 g mleka
- 140 g koziego sera, świeżego twardego, pokrojonego na kawałki
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli, drobnej
- 2 żółtka
- 2 białka
- 500 g wody
- 300 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm paski
- 50 g czerwonej papryki, pokrojonej w 1 cm kostkę
Sos jogurtowy
- 60 g koziego sera, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 125 g jogurtu naturalnego
- 6 gałązek szczypiorku, świeżego, pokrojonego
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu, mielonego, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos serowy roquefort
20min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 Std.
Ciasto francuskie szybkie
1 Std. 20 Min
Serniczki pistacjowe z mango
2 Std. 30 Min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1h 25min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 Std.
Suflet szpinakowo-serowy
40 Min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 Min
Sycylijskie arancini
2h 50min
Cantuccini
1h 15min
Sos beszamelowy
15min