
Urządzenia i Akcesoria
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Suflety z sera koziego z porem
-
masło do natłuszczenia kokilek
-
mąka pszenna ilość do oprószenia kokilek
-
mleka130 g
-
koziego sera, świeżego (twarożku), podzielonego na kawałki140 g
-
mąki pszennej40 g
-
soli½ łyżeczki
-
żółtka2
-
białka2
-
wody500 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm paski300 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm kostkę50 g
Sos jogurtowy
-
koziego sera, świeżego (twarożku), podzielonego na kawałki60 g
-
jogurtu naturalnego125 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego6 gałązek
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu, mielonego do smaku2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336.9 kcal /
1409.5 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
22.7 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Suflet serowy szybki
55 min