Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)

Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)

4.0 213 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Rinderfilet in Streifen (5 mm breit, ca. 6 cm lang)
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    1 EL
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • neutrales Öl
    10 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln geachtelt
    200 g
  • Butter
    10 g
  • Pfefferkörner, schwarz
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 771 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...