Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 EL Butterschmalz
- 1 Brötchen, vom Vortag
- 600 g gemischtes Hackfleisch
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- 3 TL Majoran, getrocknet
- 100 g Speckwürfel, fein
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Formen der Frikadellen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2570 kJ / 615 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2h
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10min
Rindfleisch in Rotwein
2 Std. 15 Min
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Szegediner Hackbraten
1小时 20 分钟
Hackbraten mit Kartoffeln und Ratatouille
1 Std.
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35 Min
Kunterbunter Hackbraten
1 Std. 30 Min
Gulaschsuppe deluxe
2h
Frikadellen
25min