Urządzenia i Akcesoria
Speck-Majoran-Frikadellen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Butterschmalz5 EL
-
Brötchen vom Vortag1
-
gemischtes Hackfleisch600 g
-
Ei1
-
Senf1 TL
-
Majoran, getrocknet3 TL
-
Speckwürfel fein100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Öl zum Formen der Frikadellen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
34 g
Kalorie
2570 kJ /
615 kcal
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hackbraten Königsberger Art
1 godz. 15 min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 godz.
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 godz. 15 min
Putenbulette Berliner Art
1 godz. 25 min
Buletten mit Pilzrahm
1 godz.
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 godz. 10 min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 godz. 40 min
Frikadellen
25 min
Rindfleischeintopf
1 godz. 40 min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35 min
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.