Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)

Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)

2.2 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Schweinefilet in Streifen (1 x 5 cm)
    200 g
  • Speisestärke (30 g)
    2 EL
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    10 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • neutrales Öl
    20 g
  • Knoblauchsprossen in Stücken (4 cm), siehe Tipp
    360 g
  • Wasser
    20 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    20 g
  • Szechuan-Pfeffer-Pulver (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 616 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...