Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)

Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)

3.5 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Rindfleisch TK, in dünnen Scheiben (siehe Tipp)
    400 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
    2 - 3 EL
  • neutrales Öl
    10 g
  • Enoki frisch, Wurzeln abgeschnitten (siehe Tipp)
    300 g
  • Sojabohnensprossen
    300 g
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    1 TL
  • Frühlingszwiebel in Ringen (5 mm), zum Bestreuen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 886 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...