Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g neutrales Öl
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 1 Sternanis
- 2 rote Chilischoten, getrocknet
- 800 g Entenkeulen, mit Haut und Knochen, in Stücken (5 cm), siehe Tipp
- 15 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 30 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 2 TL Zucker
- 300 g Bier (z.B. Hefeweizen)
- 150 g Porree, in schrägen Ringen (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20 min
Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)
1h
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h