Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 15 g salsa
- 200 g queijo flamengo
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 250 g massa tipo cristas
- 35 g azeite
- 200 g ervilhas descongeladas
- 150 g milho cozido escorrido
-
100
g tomate-cereja cortado em metades
lub 50 g tomate seco, em óleo cortado em metades - 4 ovos
- 100 g leite
- 20 g amido de milho
- 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2890.1 kJ / 690.7 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1678.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strogonoff de legumes
30 Min
Arroz amigo do pato
45 Min
Tortilha de legumes no forno
20 Min
Tarte de milho com tofu, cebola roxa e salsa
15 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Lasanha de abóbora e couve
1 Std. 25 Min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 Min
Empadão de seitan
2h
Bolonhesa sem carne
45 Min
Strogonoff de cogumelos com batata-doce
40 dk
Soja à Florentina
50 Min
Quiche de legumes com base de azeitona
55 Min