Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cooked chickpeas, rinsed (drained weight)
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ Tbsp olive oil, plus 10 g
- 200 g cavolo nero, stalks removed, cut in pieces (10 cm)
- 1 garlic clove
- 80 g sun-dried tomatoes
- 20 g lemon juice
- 20 g red wine vinegar
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 10 g fresh mint, leaves only
- 4 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- ½ tsp chilli sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 Min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Asian Chopped Salad
20 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Superfood Salmon Salad
1 Std. 5 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min