Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux speculoos
- 200 g de biscuits speculoos
- 80 g de beurre
- 80 g de cassonade
La mousse de fruits exotiques
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de purée de fruits exotiques
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Le montage
-
1
mangue, détaillée en dés
lub 1 ananas frais, détaillé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 541.5 kJ / 129.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 Std.
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Bûche mandarine-sarrasin
13h 15min
Coupelles de chocolat
2h 45min
Dessert meringué comme un mojito
9h
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Choux poire-caramel au beurre salé
4ωρ. 35 λεπτ.
Mousse surprise
14 Std.
Petits choux au saumon fumé
1 Std. 10 Min
La dacquoise aux fruits d'été
15óra 45p
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30 min