![Ragù di nocciole, noci e semi di finocchio Ragù di nocciole, noci e semi di finocchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E49AB3C-0B11-44BD-8D34-B0712807A876/Derivates/143F0196-2522-4C38-B654-EC75BD754729.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di nocciole tostate
- 50 g di gherigli di noci
- 600 g di pomodori a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 50 g di carote, pelate e a pezzi
- 50 g di scalogno a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida e strizzati
- ½ cucchiaino di semi di finocchio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4786 kJ / 1144 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 98 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes (vegan)
1 Std.
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)
50 Min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min
Formaggio vegano
6h 40min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 Min
Salsa dip ai peperoni (vegan)
15 Min
Budino al cacao (vegan)
6 Std. 20 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Crema pasticcera (vegan)
15 Min
Ragù alla soia (vegan)
40 Min