![Zuppa del nord Zuppa del nord](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/848bd30d-a43d-496e-af8e-f0e6aeff4078/Derivates/61dfc2f2-764d-4ab3-b2ec-5b07fe8421c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 200 g di pancetta affumicata a cubetti
- 200 g di cipolle, a fette (0.5 mm circa)
- 250 g di cavolo rosso, a listerelle (0.5 mm circa)
- 50 g di vino rosso
- 200 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 3 bacche di ginepro
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di salsiccia di maiale affumicata a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa gitana
1h
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45min
Vellutata di verza al vino bianco
50 мин.
Zuppa di rape
40min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Zuppa montanara
1h
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 мин.
Cavolo rosso stufato
45min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 мин.