Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di tofu naturale a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di acqua
- 450 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino raso di sale, preferibilmente integrale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 500 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale, preferibilmente integrale
- 800 g di bietole fresche, i gambi a pezzi (2 cm circa) e le foglie a strisce (1 cm circa)
- 700 g di spinaci freschi, le foglie a strisce (1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di cipollotti con la parte verde a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di lievito alimentare in scaglie + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes (vegan)
1 godz.
Ragù di tempeh
30 min
Besciamella (vegan)
15 min
Crostata salata di verdure (vegan)
1 godz. 5 min
Strudel verza e porri (vegan)
2 Std.
Torta della nonna (vegan)
4h
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1h 30min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 godz.
Tempeh impanato con crema di finocchi
40min
Crostata di carciofi e olive (vegan)
1 Std. 15 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min