Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pera, sbucciata, a tocchetti
- 200 g di stracchino o crescenza a pezzi
- 160 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 2 uova
- 1 cucchiaino di Rum
- 1 cucchiaino di erba cipollina secca tritata
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 pera, sbucciata, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche broccoli e pesto
1h 10 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2sa
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2 Std. 10 Min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 Std. 30 Min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Mini quiche al radicchio
1h 10 min
Focaccia pere e gorgonzola
1 Std. 55 Min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35 min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min