![Quiche pere e gorgonzola Quiche pere e gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED1F2B09-8982-4748-A0FB-55DC232440FC/Derivates/114BC3E8-01D9-4471-B0A8-7B923CA5ACF2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pera, sbucciata, a tocchetti
- 200 g di stracchino o crescenza a pezzi
- 160 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 2 uova
- 1 cucchiaino di Rum
- 1 cucchiaino di erba cipollina secca tritata
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 pera, sbucciata, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini quiche al radicchio
1h 10 min.
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1h 20min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min.
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10 min.
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9h 30min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min
Quiche di salmone e porri
1 Std. 25 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min.