Quiche pere e gorgonzola
TM31 TM5 TM6

Quiche pere e gorgonzola

4.3 (32 oceny)

Składniki

Pasta al vino

  • 100 g di vino bianco secco
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale

Ripieno

  • 1 pera, sbucciata, a tocchetti
  • 200 g di stracchino o crescenza a pezzi
  • 160 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di Rum
  • 1 cucchiaino di erba cipollina secca tritata
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pera, sbucciata, a fettine

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1782 kJ / 426 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
34.2 g
Tłuszcz
25.4 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy