Quiche pere e gorgonzola

Quiche pere e gorgonzola

4.3 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • pera sbucciata, a tocchetti
    1
  • di stracchino o crescenza a pezzi
    200 g
  • di Gorgonzola dolce, a pezzi
    160 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
    50 g
  • uova
    2
  • di Rum
    1 cucchiaino
  • di erba cipollina secca tritata
    1 cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • pera sbucciata, a fettine
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 426 kcal / 1782 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...