Manzo teriyaki con riso

Manzo teriyaki con riso

4.4 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porzioni

Składniki

Marinatura
  • di radice fresca di zenzero pelata, a pezzi
    15 g
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino piccante rosso, fresco senza semi
    ½ - 1
  • di miele
    2 cucchiaini
  • di salsa teriyaki
    70 g
  • di olio di sesamo
    20 g
  • di sake
    30 g
  • di succo di lime, spremuto fresco
    20 g
  • di acqua
    20 g
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaino
  • di carne di manzo a striscioline
    200 g
Riso
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di riso a chicco tondo
    180 g
    180 g di riso per sushi
Manzo teriyaki
  • di olio di sesamo
    10 g
  • di taccole a metà
    250 g
  • di acqua
    20 g
  • cipollotti a rondelle
    8
  • sale (opcjonalnie) a piacere
  • di semi di sesamo, tostati
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 853 kcal / 3574 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...