![Salsa turca Salsa turca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/231675.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di gherigli di noci
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde in saor
25h
Salsa al cren
120ωρ. 10 λεπτ.
Salsa borracha messicana
25min
Burro all'arancia
3h 30min
Ravioli al radicchio rosso e noci (vegan)
1 godz. 40 min
Salsa rubra
30min
Salsa ai capperi
10min
Salsa selinuntina
15min
Salsa appetitosa
10min
Salsa greca
10min
Maionese al curry
15min
Salsa piccante allo zenzero
30min