![Mug cake alla ricotta e mirtilli Mug cake alla ricotta e mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/937C6BB7-F8F4-45AE-B180-E9B87BACE80B/Derivates/B2416DD2-B161-4F2F-9822-8A664A3271E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 80 g di mirtilli freschi, lavati e asciugati
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies
45 min
Muesli croccante mandorle e cocco
2h 35 min
Mug cake al cioccolato bianco
20 min
Mug cake al gianduia
20 min
Cupcake al profumo di lavanda
40 min
Tortini alla vaniglia e confettura di lamponi
1h
Mug cake alle pere e cannella
25 min
Smoothie Bowl kiwi e bacche di goji
15min
Pudding al cioccolato e semi di chia
25 min
Yogurt mug cake
20 min
Smoothie di pesche nettarine
10min
Pannacotta leggera alle fragole e basilico
3h 10min