Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisè
- 200 g di farina
- 100 g di burro morbido
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 20 g di funghi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 20 minuti
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 500 g di latte intero
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Cardi
- 800 g di cardi puliti e a pezzi (6 cm)
- 80 g di succo di limone
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaio di farina
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di burro a fiocchetti
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cardi gratinati
40min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10min
Zuccottini di melanzane
45 Min
Tortino di cardi alla fiorentina
1h 30min
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50min
Sformato di cardi
1h
Stoccafisso con i porri
50min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1h 40min
Torta salata di bietole
1h
Polenta ai porri
1 godz. 5 min
Castagnaccio
1h