![Gnocchi di pane con radicchio e luganega Gnocchi di pane con radicchio e luganega](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BD9C47B-C8B6-453E-9C09-38ED51FC599C/Derivates/834edc02-9246-43da-b1be-a6cac9481298.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di radicchio Trevisano a listarelle
- 100 g di salsiccia luganega, spellata e sbriciolata
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pane raffermo a pezzi, ammollato nel latte e strizzato
- 1 uovo
- 80 - 100 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2417.9 kJ / 577.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 900 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1 godz.
Spatzle alla barbabietola
30 min
Canederli allo speck
2h 40min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Strangolapreti alla trentina
4小时
Tortel di patate
40 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Spatzle verdi alla carbonara
1 godz.