Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di radicchio Trevisano a listarelle
- 100 g di salsiccia luganega, spellata e sbriciolata
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pane raffermo a pezzi, ammollato nel latte e strizzato
- 1 uovo
- 80 - 100 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2417.9 kJ / 577.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 900 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di spinaci
55 min.
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min.
Canederli allo speck
2h 40min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Gnocchi di polenta
25 min.
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Risotto al Teroldego
40 min.
Strangolapreti alla trentina
4h
Spatzle con salmone e zafferano
40 min.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min.