Kürbis-Frikadellen mit Butter-Lauch

Kürbis-Frikadellen mit Butter-Lauch

4.5 187 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Frikadellen
  • Toastbrot (3 Scheiben), in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Schalotten halbiert
    40 g
  • Hokkaido-Kürbis ungeschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Butter
    20 g
  • Hackfleisch gemischt
    400 g
  • Ei
    1
  • Eigelb
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Majoran, getrocknet
    1 geh. TL
  • Öl zum Bearbeiten
Kartoffelpüree, Butter-Lauch und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Wasser
    700 g
  • mehlig kochende Kartoffeln geschält, in Stücken (3 cm)
    700 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Butter
    60 g
  • Porree Weißes und Hellgrünes, in schrägen Stücken (3 cm)
    800 g
  • Öl
    20 g
  • Milch
    125 g
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 3271 kJ / 781 kcal
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...