Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Teig
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 340 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 200 g Käse, in Stücken (z.B. Gouda)
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), in Stücken
- 20 g natives Olivenöl
- 250 g passierte Tomaten, konserviert
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Zucker
- 200 g Blattspinat, TK, gehackt, aufgetaut, abgetropft
- 4 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2985 kJ / 713 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1u. 10min
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Kartoffel-Spinat-Pizza
1h 5min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1u. 30min
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1u. 35min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Gemüse-Kopenhagener
45 Min
Veggie-bubble-up-Pizza
2h
Schnelle Zwiebelfladen
1h 20min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1h 20min
Tomaten-Thunfisch-Auflauf
1 Std.