Spinat-Pizza mit Ei

Spinat-Pizza mit Ei

4.7 346 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

Pizza Teig
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    340 g
  • Wasser
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Käse in Stücken (z.B. Gouda)
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • rote Paprika (ca. 150 g), in Stücken
    1
  • natives Olivenöl
    20 g
  • passierte Tomaten, konserviert
    250 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Blattspinat, TK gehackt, aufgetaut, abgetropft
    200 g
  • Eier
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 713 kcal / 2985 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...