Nudel-Kichererbsen-Salat

Nudel-Kichererbsen-Salat

3.7 74 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Gruyère Käse in Stücken
    120 g
  • Oliven, grün, entsteint abgetropft
    50 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, in groben Streifen
    30 g
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Spiralnudeln
    150 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    100 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Rapsöl
    25 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Msp.
  • Senf, mittelscharf
    10 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • Putenbrust-Aufschnitt (opcjonalnie) in Streifen (ca. 1 cm)
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2106 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...