
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Gruyère Käse in Stücken
- 50 g Oliven, grün, entsteint abgetropft
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, in groben Streifen
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 150 g Spiralnudeln
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Weißweinessig
- 25 g Rapsöl
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Msp. Zucker
- 10 g Senf, mittelscharf
- ½ Bund Schnittlauch in Röllchen
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 80 g Putenbrust-Aufschnitt in Streifen (ca. 1 cm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 503 kcal / 2106 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 5.5 g