Räucherlachs-Pizza

Räucherlachs-Pizza

4.5 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    350 g
  • Wasser
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • passierte Tomaten, konserviert
    200 g
  • Knoblauchsalz
    ½ TL
  • Pizzagewürz
    1 TL
  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Dill abgezupft
    2 Zweige
  • Saure Sahne
    150 g
  • Ei hart gekocht, gepellt, geviertelt
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • geräucherter Lachs in Scheiben (5 mm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 649 kcal / 2716 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...