Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 200 g passierte Tomaten, konserviert
- ½ TL Knoblauchsalz
- 1 TL Pizzagewürz
- 150 g Gouda, in Stücken
- 2 Zweige Dill, abgezupft
- 150 g Saure Sahne
- 1 Ei, hart gekocht, gepellt, geviertelt
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 200 g geräucherter Lachs, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2716 kJ / 649 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzette "Tricolore"
1 Std. 30 Min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1 godz. 20 min
Pizza mit Lachs
1 Std. 30 Min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1h
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1h 25min
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 Std. 45 Min
Schwedische Lachs-Pizza
35 Min
Lachspizza
1h 15min
Pizza mit Meeresfrüchten
2h 20min
Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto
45min
Lachs-Spinat-Lasagne
1h 50 min.