Spinat-Pfannkuchen-Torte

Spinat-Pfannkuchen-Torte

4.1 78 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    100 g
Pfannkuchen
  • Milch
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl
    120 g
  • Eier
    2
Hackfleischmischung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten
    50 g
  • Hackfleisch, gemischt
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Paprika edelsüß
    1 TL
Spinatmischung und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Blattspinat, frisch
    250 g
  • Muskat, gerieben
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 2303 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...