Seelachs unter der Kartoffel-Kürbis-Kruste mit Chablissauce

Seelachs unter der Kartoffel-Kürbis-Kruste mit Chablissauce

4.1 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Seelachs unter der Kartoffel-Kürbis-Kruste
  • Hokkaido-Kürbis ungeschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    40 g
  • Zitronensaft
    2 Spritzer
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Seelachsfilets (à 120 g)
    4
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
Chablissauce und Fertigstellung
  • Schalotten
    30 g
  • Dill abgezupft
    2 Stängel
  • Frühlingszwiebeln
    30 g
  • Butter
    10 g
  • Weißwein, trocken (Chablis)
    50 g
  • Sahne
    200 g
  • Mehl
    10 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 355 kcal / 1488 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...