Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 140 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 4 Stängel Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 50 g Krebspaste (z.B. von Langbein)
- 100 g Langkornreis, parboiled
- 200 g Weißwein, trocken
- 400 g Wasser
- 80 g Garnelen, geschält, gegart
- 80 g Flusskrebsfleisch, in Stücken (ca. 3 cm)
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Cognac (opcjonalnie)
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte Korma
40min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Kokossuppe mit Garnelen
35min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55min
Garnelencremesuppe mit Baguette
1h
Forellencremesuppe
40min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40min
Andalusische Fischsuppe
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 Min