Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 140 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 4 Stängel Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 50 g Krebspaste (z.B. von Langbein)
- 100 g Langkornreis, parboiled
- 200 g Weißwein, trocken
- 400 g Wasser
- 80 g Garnelen, geschält, gegart
- 80 g Flusskrebsfleisch, in Stücken (ca. 3 cm)
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Cognac (opcjonalnie)
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20min
Cremige Garnelen-Suppe
45min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Geflügelleber-Pastete
1 Std. 10 Min
Forellencremesuppe
40min
Kokossuppe mit Garnelen
35min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Lachscremesuppe
20min
Andalusische Fischsuppe
50 min