Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert
- 400 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- Wasser für die Muscheln
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen und für die Muscheln
- 3 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl und 1 EL mehr für die Muscheln
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Chilischote, rot, getrocknet, entkernt
- 500 g Fischfilets (z.B. Seezunge, Seebarbe), in mundgerechten Stücken
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Tintenfische, ganz, klein, in mundgerechten Stücken
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 200 g Weißwein
- ½ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 983 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Bouillabaisse
1h
Asturische Fischsuppe
35 Min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1ωρ. 5 λεπτ.
Seeteufel in Sauce
1h
Fisch-Minestrone
50min
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Garnelen-Eintopf
45min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Andalusische Fischsuppe
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min