Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit shortbread
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, pommade (très mou)
- 300 g de farine
- farine, pour le plan de travail
Le caramel au beurre salé
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux (2 cm)
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g., tiédie
La couverture au chocolat
- 180 g de chocolat, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 20 morceaux
- Kalorie
- 23404 kJ / 5602 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 560 g
- Tłuszcz
- 320 g
- Błonnik
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers maison
1h 30 min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15min
Gianduja maison
4 Std. 25 Min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2sa 35 dk
Ganache au chocolat
20min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Biscuits fourrés à l'orange
2h 30min
Glaçage miroir au chocolat noir
12h
Allumettes croustillantes au chocolat
1u.
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30 min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1u. 45min