Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit shortbread
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, pommade (très mou)
- 300 g de farine
- farine, pour le plan de travail
Le caramel au beurre salé
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux (2 cm)
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g., tiédie
La couverture au chocolat
- 180 g de chocolat, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 20 morceaux
- Kalorie
- 23404 kJ / 5602 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 560 g
- Tłuszcz
- 320 g
- Błonnik
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barres croustillantes maison
50 min
Napolitain
73 Std. 40 Min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15 min
Biscuits fourrés à l'orange
2h 30 min
Pâte à tartiner express
15min
Biscuits au café
1h
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Barres choco-coco
1h
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35min