Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 100 g de beurre demi-sel mou
- 50 g de lait
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
Le glaçage au café
- 200 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe rase de fécule de maïs
- 1 c. à soupe de café instantané
- ½ c. à café de cacao en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 731 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50min
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Biscuits au citron
50min
Biscuits aux amandes
35min
Pâte à tartiner au pain d'épices
15min
Biscuits à la confiture
1 godz.
Biscuits fourrés à l'orange
2 godz. 30 min
Barres chocolat-caramel
1h 30min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Allumettes croustillantes au chocolat
1 godz.
Tarte chocolat café
3 godz. 15 min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2 godz. 35 min