Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine de blé, pour fariner
- 80 g de sucre en poudre
- 80 g de sucre roux
- 1 c. à café de cannelle en poudre (facultatif)
- farine de blé, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 25 morceaux
- Kalorie
- 11792 kJ / 2824 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 308 g
- Tłuszcz
- 166 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4h 25min
Paille à la confiture
1h 30 min
Crackers au fromage
1h
Comme un biscuit BN®
1h 30 min
Barres choco-coco
1h
Petits pains aux raisins
24 Std.
Langues de chat à la vanille
15min
Chouquettes
1h
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Palets bretons
2 godz.
Sablés bretons
50min
Madeleines
30 min