Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 185 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
La crème Passion
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de jus de fruit de la Passion
- 60 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre doux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2062.6 kJ / 490.4 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Barres choco-Passion
2 Std. 45 Min
Tarte aux fraises et lemon curd
1h
Dessert meringué comme un mojito
9 Std.
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2 Std. 45 Min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3 godz. 45 min
Bavarois litchis-framboises
4h
Bavarois à la mangue
7 Std.
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Charlotte mangue-Passion
5h