Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 185 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
La crème Passion
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de jus de fruit de la Passion
- 60 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre doux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2062.6 kJ / 490.4 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Carrés menthe-chocolat
5sa
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2sa 30 dk
Mille-feuille pistache-framboise
1 godz. 45 min
Mille-feuille pomme-safran
3 Std. 15 Min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5j 30 menit
Entremets coco-passion-papaye
24h
Mousse poire-caramel beurre salé
2sa 30 dk
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2sa 30 dk
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min