
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide entière très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 6 meringues au chocolat
- 150 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 424 kcal / 1775 kJ
- Białko
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g