Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 6 meringues au chocolat
- 150 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au café et à la vanille
5h 15 min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Coupelles de chocolat
2h 45 min
Sphère chocolat-mandarine
12hod.
Le macaron caramel
1j 50 menit
Mystère au chocolat
8h 30 min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45 min
Bavarois meringué aux fraises
4h
La dacquoise aux fruits d'été
15ωρ. 45 λεπτ.
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.