Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 6 meringues au chocolat
- 150 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Opéra
24h
Le saucisson au chocolat
6 Std. 15 Min
Sphères glacées au caramel de café
24h
Carrés menthe-chocolat
5h
Coupelles de chocolat
2 Std. 45 Min
Délice d'été pêche-abricot
4h
Le drômois
12óra 45p
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Choux amarena
1h 25min
Profiteroles au caramel
13h
Galette à la crème d'amande
1h 20 min