Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème amandine
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g d'amandes en poudre
- 160 g de framboises fraîches (50-60 framboises env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte magique aux fraises
1h 30 min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1h 15min
Tarte aux fraises
4h
Charlotte aux fraises
12h 30min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Amandine aux abricots
1h 30 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tarte normande
1h 25min
Tarte poire-chocolat
55 min