Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème amandine
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g d'amandes en poudre
- 160 g de framboises fraîches (50-60 framboises env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises
4sa
Tartelette aux fruits rouges
1sa
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1h 15min
Tarte amandine aux cerises
2sa 30 dk
Tarte tutti frutti à la vanille
3h 20min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tartelettes pistache-framboise
50 dk
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1sa
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min
Tarte poire-chocolat
55 dk