Tartelettes amandine aux framboises

Tartelettes amandine aux framboises

3.5 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions

Składniki

La pâte brisée
  • 250 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 125 g de beurre demi-sel et un peu pour les moules
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
La crème amandine
  • 2 œufs
  • 60 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 200 g d'amandes en poudre
  • 160 g de framboises fraîches (50-60 framboises env.)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1534 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...