Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limes, zest only
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 1 ¼ tsp ground black pepper
- 15 g fresh parsley, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 50 g lime juice
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 680 g white fish fillets (e.g. tilapia, halibut, cod)
- 170 g red cabbage, cut in pieces
- 30 g carrot, cut in half
- 1 fresh jalapeño chilli, large, stem and seeds removed
- 60 g mayonnaise
- 60 g Greek yoghurt
- 1 Tbsp honey
- 30 g cider vinegar
- 510 g water
- 12 maize tortilla
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Guacamole
5 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Superfood Salmon Salad
1sa 5 dk
Kingclip with Chakalaka Vegetables and Dill Butter
50 dk
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Tuna Poke Nachos
30 min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min