Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 50 g walnut halves
- 80 g kale, tough stalks removed, chopped
- water, boiling
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh basil leaves (1 large handful)
- 80 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta Salad
- 1200 g water
- 400 g orzo
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 1 yellow pepper, sliced (5 mm) (approx. 150 g)
- 300 g bocconcini, torn in halves
- 100 - 120 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 Std.
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min